Kolme vinkkiä Black Fridayn pimeän puolen välttämiseksi

Kolme vinkkiä Black Fridayn pimeän puolen välttämiseksi

Vuosittainen ostostapahtuma Black Friday lähestyy nopeaa tahtia. Samalla vähittäismyyjät ovat valmistautumassa liikenteen lisääntymiseen myymälöissä ja verkossa, kun asioista perillä olevat ostajat haluavat ottaa haluttujen tuotteiden alennuksista kaiken irti.

 

Myymälävarkaat aiheuttavat vähittäismyyjille harmaita hiuksia ympäri vuoden. Mahdollisuus hyödyntää myymälöissä vallitseva ruuhka ja äärirajoilleen vietyjen vähittäismyyjien kiire luo tavallista houkuttelevamman tilanteen, jota varkaiden on vaikea vastustaa. Ei olekaan yllättävää, että myymälävarkauksia on eniten juuri talvikuukausina. Retail Security in Europe -raportin mukaan 62 % vastaajista ilmoitti menetysten lisääntyvän kyseisenä ajanjaksona.

 

Tänä vuonna nyt jo normaaliksi muodostunut tapa käyttää kasvomaskia tarjoaa myymälävarkaille paremmat edellytykset suojata identiteettinsä. Monet alan ammattilaiset ovat sitä mieltä, että se on rohkaissut varkaita ja tehnyt myymälävarkauksista aiempaakin helpompia. Omaisuuden suojaaminen on tärkeää tänä vilkkaana myyntiaikana, kun arvokkaita ja uusia tuotteita asetetaan avoimesti näytille ostajien huomion kiinnittämiseksi.

 

Me tiedämme, että vähittäismyyntiala on elänyt hankalia aikoja. Kuluttajien käyttäytyminen on muuttumassa ja vähittäismyyjien on muututtava niiden mukana tai jopa niitä nopeammin, jos he haluavat pysyä kehityksen mukana. Me Checkpoint Systemsillä uskomme, että elektroniset tuotesuojausratkaisut (EAS), varkaudenestoratkaisut ja radiotaajuustunnistukseen (RFID) perustuvat tuoteseurantaratkaisut ovat erittäin merkittäviä niin hävikin vähentämisessä kuin asiakaskokemuksen parantamisessa. Sen vuoksi me olemme laatineet tuotesuosituksia, jotka auttavat vähittäismyyjiä varmistamaan, että he ovat valmiita myymään enemmän ja menettämään vähemmän.

 

  1. Vau-efektin luominen

Myymälöiden pitäisi olla paikkoja, jotka houkuttelevat asiakkaita paitsi tarjonnallaan myös houkuttelevalla estetiikallaan, miellyttävillä tiloillaan ja uudella teknologialla. Asiakkaan myymälässä viettämästä ajasta miellyttävämpää tekevien ratkaisujen käyttöönotto parantaa asiakastyytyväisyyttä ja ostokokemusta, mikä näkyy myöhemmin myös myynnin lisääntymisenä.

 

Otetaanpa esimerkiksi tuotesuojausratkaisut. Seuraavan sukupolven ratkaisut, kuten Checkpointin Neo ja S10, tarjoavat viimeistä huutoa olevia tuotesuojaportteja, jotka takaavat monenlaisten hälytintunnisteiden erinomaisen havainnointikyvyn.

Vähän aikaa sitten lanseerattu tehokas ja mukautettava S20 -tuotesuojausportti on uudistanut hälytinantennien markkinat. Mullistavaksi luonnehdittu ratkaisu tarjoaa varkaudenestokykyä esteettisesti miellyttävissä kuorissa, minkä ansiosta kaupan alan ei enää tarvitse tehdä kompromisseja sisäänkäynnin tuotesuojausporttien ja myymälän yleisen ilmeen välillä.

 

  1. Älä anna tuotteiden avoimen esittelyn aiheuttaa ongelmia

Mahdollisuus pitää kaupan olevia tuotteita vapaasti esillä on äärimmäisen tärkeää nykypäivän vähittäismyyjille. Black Fridayn odotetaan lisäävän kysyntää, minkä vuoksi myymälöiden maine ja asiakaskokemus voivat huonontua, jos tuotteita ei aseteta avoimesti näytille rehellisille asiakkaille. Ostajat haluavat voida koskettaa tuotteita, joten tuotteiden lukitseminen kaappien sisään ei enää ole järkevä vaihtoehto – etenkään, kun henkilökuntaa on vain rajallisesti vapaana vastaamaan asiakkaiden kyselyihin. Ottamalla RF-tunnisteiden tai kovien tunnisteiden kaltaisia tuotesuojausratkaisuja käyttöön vähittäismyyjät voivat varmistaa, että tuotteiden asettaminen esille ei johda myymälävarkauksien lisääntymiseen.

 

Lisäksi tarjolla on monenlaisia tuotesuojausjärjestelmiä, jotka auttavat vähittäismyyjiä suojaamaan tuotteita ja parantamaan tulosta. Yksi esimerkki on Super Flag Tag -tuotteemme. Hiljattain markkinoille tuomamme tuote on innovatiivinen kaksitoiminen radiotaajuustunniste, joka suojaa niin varkauksilta kuin peukalointiyrityksiltä. Sen voi kiinnittää helposti jo valmistushetkellä ja sen selkeä rakenne tarkoittaa sitä, että se ei peitä lakisääteisiä tekstejä tai brändisisältöä. Se sopii erinomaisesti pienille suuren riskin tuotteille, kuten kosmetiikalle ja asusteille, joiden piilottaminen on myymälävarkaille helppoa.

 

Asusteet, neuleet, housut ja puserot ovat jo pitkään olleet varkaiden suosiossa[1], minkä vuoksi vähittäismyyjät ovat etsineet ratkaisua, joka suojaisi tuotteita vaikuttamatta negatiivisesti niiden ulkonäköön. Ckeckpointin Mini NeedleLok on pieni ja kevyt ratkaisu, joka sopii täydellisesti kaikenlaisten vaatekappaleiden suojaamiseen, myös ohuista kankaista valmistettujen. Sen yksiosainen rakenne estää varkaiden aikeet eikä vahingoita vaatekappaleita kuten monet neuloilla varustetut suojaratkaisut tekevät.

 

  1. Tulevan myynnin turvaaminen

Tähän aikaan vuodesta on normaalia, että vähittäismyyjät miettivät strategioitaan uudestaan. On yhä aikaa ottaa hälyttimet ja tuotesuojausjärjestelmät käyttöön ennen alennusmyyntikautta, mutta on hyvä suunnata katse jo tulevaisuuteen ja luoda strategia, joka takaa menestyksen. Se nimittäin turvaa tulevan myynnin sekä myymälässä että verkossa.

 

Nykypäivän aina verkkoon yhteydessä olevien ostajien vaatimusten täyttämisen mahdollistavien tekniikoiden käyttöönotto on tärkeää. Vähittäismyyjien on keskityttävä varastotilanteen tarkkuuden parantamiseen varastosta loppumisien vähentämiseksi ja myymälänsisäisen ostokokemuksen parantamiseksi. Moni vähittäismyyjä on jo huomannut, että ainoa tapa onnistua tässä on RFID-tekniikan kokonaisvaltainen käyttöönotto. Siten myymälähenkilökunta voi seurata tuotteita koko toimitusketjun laajuudelta ja kertoa asiakkaille tuotteen saatavuudesta.

 

Sen avulla vähittäismyyjät voivat myös vahvistaa yrityksen eri osastojen välisiä yhteyksiä, esimerkiksi turvallisuus-, tarkastus ja hallintaosastojen. Siten varastotilanteen arviointia ja kadonneiden tuotteiden laskentaa voi parantaa, samalla hävikkiä vähentäen ja voittoja lisäten.

 

Mitä ikinä päätätkään tehdä, hävikinehkäisystrategian unohtaminen voi olla äärimmäisen vahingollista brändisi ja sen tulevaisuuden kannalta.

 

Lisätietoja myymälöiden suojaamisesta tulevina myyntikausina saat lähettämällä viestin osoitteeseen [email] ja varmistamalla, että käytössäsi on sopiva strategia varkauksien estämiseen sekä kausimyynnin optimointiin tämän talven aikana.

[1] Checkpoint Systems: Vähittäismyynnin turvallisuus Euroopassa -raportti

Share on linkedin
LinkedIn

About Checkpoint Systems

A division of CCL Industries, Checkpoint Systems is the only vertically integrated RF/RFID solution provider for retail. With consumer demands accelerating at an extraordinary rate driven by technology, Checkpoint delivers intelligent solutions – bringing clarity and efficiency into the retail environment anytime, anywhere. Through a unique offering of software, hardware, labels, tags and connected cloud-based solutions, Checkpoint optimizes retail operations and efficiencies with real-time intuitive data delivered throughout the supply chain and in-store resulting in improved profitability and an enriched consumer experience. Checkpoint’s intelligent retail solutions are built upon 50 years of radio frequency technology expertise, innovative high-theft and loss prevention solutions, market-leading software, RFID hardware and comprehensive labeling capabilities to brand, secure and track merchandise from source to shelf.