Eurooppalaiset vähittäiskauppiaat sijoittavat varotoimenpiteisiin työntekijöidensä ja asiakkaidensa terveyden suojelemiseksi mahdollisen COVID-19:n äkillisen nousun keskellä

Eurooppalaiset vähittäiskauppiaat sijoittavat varotoimenpiteisiin työntekijöidensä ja asiakkaidensa terveyden suojelemiseksi mahdollisen COVID-19:n äkillisen nousun keskellä

COVID-19-tapausten nopean lisääntymisen jälkeen Euroopassa vähittäiskauppiaat valmistautuvat toisen mantereelle iskevän aallon mahdollisuuteen. Euroopassa raportoidut tapaukset ylittävät tällä hetkellä kolme miljoonaa, ja Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) mukaan tilastoja johtavat Iso-Britannia, Espanja, Italia, Saksa ja Ranska.

 

Toiminnan turvaamiseksi vähittäiskaupan ala tukee toimenpiteitä asiakkaiden ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi toteuttamalla innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat sosiaalista etäisyyttä hallitsemalla vähittäiskaupan toimipaikkojen käyttöastetta.

 

Myymälän käyttöasteen hallinta reaaliajassa

Positiivisten virusmäärien lisääntyessä ja sosiaalisten etäisyystoimien mahdollisen lieventämisen edessä suuret ostoskeskukset ja myymälät, supermarketit ja muotiliikkeet ovat päättäneet käyttää Checkpointin SmartOccupancyn kaltaisia työkaluja. Innovatiivisen teknologian avulla yritysten omistajat voivat automaattisesti hallita käyttöastetta reaaliajassa. Tavoitteena on varmistaa sosiaalinen etäisyys ja minimoida mahdollinen tartuntariski myymälöissä auttamalla yritysten omistajia noudattamaan uusia käyttöasterajoituksia.

 

Järjestelmä laskee automaattisesti ja tarkasti kaikkien ihmisten liikkumisen myymälän sisään- ja uloskäyntien läpi. Tämä tarkoittaa, että jos myymälä lähestyy tai on ylittänyt kapasiteetin, järjestelmä lähettää hälytyksen tabletin tai näytön kautta, joka käyttää värijärjestelmää tilojen käyttöastekynnyksen määrittämiseksi. Lisähälytys lähetetään työntekijöille, kun enimmäismäärä on lähes saavutettu, jotta he voivat reagoida asianmukaisesti.

 

Fnac, Euroopan johtava teknisten ja kulttuurituotteiden vähittäiskauppabrändii oli ensimmäisten joukossa asentamassa teknologiaa. Ratkaisusta puheen ollen, Hilario Fernández, Fnacin tuvallisuusjohtaja, sanoi: ”Meille on tärkeintä taata henkilöstömme ja asiakkaidemme terveys ja hyvinvointi helpottamalla eristämistä samalla, kun pystymme edelleen tarjoamaan ihmisille parhaita vapaa-ajan, kulttuuri- ja teknologiavaihtoehtoja. On valtava etu voida luottaa SmartOccupancyn kaltaisiin ratkaisuihin ja Checkpointin asiantuntijuuteen.”

 

Fnacia seurasi supermarketketju Consum ensimmäisenä elintarvikevähittäiskauppaketjuna, joka investoi merkittävästi tähän teknologiaan ottaen sen käyttöön 454 myymälässä. Asennus suoritettiin kesäkuussa, ja järjestelmä kertoi visuaalisesti asiakkaille sisäänkäynnillä sijaitsevan automaattisen liikennevalonäytön avulla, voivatko he mennä supermarketiin vai eivät. Vihreä tarkoitti, että he voivat mennä, ja punainen, että heidän piti odottaa.

 

Javier Vidal, Consumin kehitysjohtaja kertoo, ”Consumilla me olemme aina investoineet innovaatioon ja teknologisiin parannuksiin. Nykyiset olosuhteet tarkoittavat, että nyt on aika investoida turvallisuuteen ja terveyteen. Checkpointin kanssa olemme voineet yhdistää nämä ajatukset ja pysyä huipputeknologiassa, koska voimme huolehtia kaikkein tärkeimmästä, henkilöstöstämme ja asiakkaistamme.”

 

Consumia seurasi EDEKA Karsten Johst. Saksalainen elintarvikevähittäiskauppias asensi Checkpointin SmartOccupancyn kahteen myymäläänsä sen reaaliaikaisen näkymän ja visuaalisen kapasiteettinäytön vuoksi. Järjestelmä asennettiin toukokuun lopussa, ja brändi kuvasi asiakkaiden reaktioita ”poikkeuksetta positiivisiksi”. Omistaja Karsten Johst sanoi, että ”asiakkaat ovat todella tyytyväisiä voidessaan nähdä, millainen tilanne myymälässä on.” Kertoman mukaan laitteet ovat saaneet jotkut asiakkaat mukauttamaan tavanomaisia ostosaikojaan ja käymään myymälässä silloin, kun siellä on vähemmän ihmisiä.

 

Asennusten jälkeen kaikkialla Euroopassa asiakkaat ovat omaksuneet nämä uudet teknologiat, koska ne antavat heille mahdollisuuden tehdä ostoksia suuremmalla mielenrauhalla ja turvallisemmin, mikä auttaa ehkäisemään väkijoukkoja, jotka voivat auttaa levittämään virusta.

 

Asiakkaiden reaktioita koskien Karsten Johst sanoi: ”Näkyvä kapasiteettinäyttö näyttää asiakkaille, kuinka täynnä myymälä on sillä hetkellä, ja vähentää merkittävästi viestinnän tarvetta. Näinä epävarmuuden aikoina luomme samalla turvallisuuden tunnetta asiakkaille ja henkilöstölle, koska pystymme noudattamaan asianmukaisesti sääntelyvaatimuksia jokaisen suojaamiseksi.”

 

Teknologian avulla myös brändit, kuten historiallinen OnaLlibres-kirjakauppa, joka erikoistuu katalaaninkielisiin teoksiin ja kirjoihin, joita ei enää paineta, voivat analysoida ja hyödyntää tarkkoja myymälään tulevien asiakasmäärien raportteja. Se voisi esimerkiksi tarkistaa asiakasmäärät tiettyyn aikaan päivästä sekä kaupungin sen hetkisen sään vaikutuksen. Näiden tietojen ansiosta se voi nyt suunnitella tehokkaasti markkinointikampanjoita, hallita henkilökuntaa ja määrittää asiakaskonversioasteet.

 

Vähittäiskauppiaat kautta Euroopan ottavat teknologian käyttöön suojatakseen asiakkaansa ja henkilökuntansa. Viimeaikaisia esimerkkejä ovat ranskalainen vähittäiskauppias Carrefour, joka asensi teknologian kahteen myymäläänsä Belgiassa, ranskalainen hypermarket E. Leclerc Wattrelos sekä suosittu supermarketketju Saksassa ja kansainvälinen huonekaluketju Sveitsissä.

 

Palkittu teknologia

Checkpointin SmartOccupancy on tunnustettu kyvystään myötävaikuttaa matkailualan elpymiseen, ja se valittiin finalistiksi 1 000 yrityksen joukosta yli 100 maasta World Tourism Organisationin (UNWTO) ”Healing Solutions for Tourism” -haasteessa. Ratkaisu valittiin innovaationsa ja COVID-19:n vaikutusten lieventämispyrkimystensä vuoksi.

 

(Nimi), Checkpoint Systems -maajohtaja (maa), sanoi: ”Vähittäiskaupan on tehtävä yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen: kaikkien asiakkaiden ja työntekijöiden hyvinvoinnin ja terveyden suojaamiseksi.  Checkpoint tarjoaa oikean teknologian tämän sitoumuksen tukemiseksi, ja meistä on tullut täydellinen kumppani vähittäiskauppiaiden avuksi riskin pienentämisessä uusien säännösten mukaisesti, jotta kaikilla olisi turvallisempi ympäristö.”

[1] Terveysministeriön toimittamat tiedot 28. heinäkuuta 2020.

[2] ECDC:n toimittamat tiedot 28. heinäkuuta 2020.

Share on linkedin
LinkedIn

About Checkpoint Systems

A division of CCL Industries, Checkpoint Systems is the only vertically integrated RF/RFID solution provider for retail. With consumer demands accelerating at an extraordinary rate driven by technology, Checkpoint delivers intelligent solutions – bringing clarity and efficiency into the retail environment anytime, anywhere. Through a unique offering of software, hardware, labels, tags and connected cloud-based solutions, Checkpoint optimizes retail operations and efficiencies with real-time intuitive data delivered throughout the supply chain and in-store resulting in improved profitability and an enriched consumer experience. Checkpoint’s intelligent retail solutions are built upon 50 years of radio frequency technology expertise, innovative high-theft and loss prevention solutions, market-leading software, RFID hardware and comprehensive labeling capabilities to brand, secure and track merchandise from source to shelf.