Checkpoint Systems

RFID & Loss Prevention Solutions

×

News & Events Press

Share:

Smart Occupancy helpt retailers de bezetting van hun winkels in realtime te managen

Checkpoint Systems heeft een nieuw systeem gelanceerd dat retailers in staat stelt het actuele aantal bezoekers in de winkel te meten: SmartOccupancy. Door de regels die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te beheersen en de veiligheid en het welzijn van personeel en winkelend publiek te beschermen zijn retailers verplicht om winkels aan te passen met social distancing-maatregelen en het maximaliseren van het aantal mensen in de winkel.

2020-4-9

Met SmartOccupancy kunnen retailers een realtime overzicht krijgen van het aantal klanten in een winkel, omdat het systeem het aantal mensen dat de winkel binnenkomt en verlaat nauwkeurig bijhoudt. Bovendien stuurt het een waarschuwing naar het personeel als de winkel de maximale capaciteit nadert. Managers kunnen drempelwaarden instellen en wijzigen. Daarnaast kunnen er verschillende zones gecreëerd worden met gescheiden aantallen voor ingang/uitgang, evenals voor koffiecorners of toiletten. Zo geeft SmartOccupancy een duidelijk beeld van meerdere gebieden inclusief de totale bezoekersaantallen. En dit alles in real time.

Werknemers kunnen hierdoor adequaat reageren op bezoekersaantallen om zo een veilige omgeving te behouden voor winkelmedewerkers en klanten. 

Werknemers en managers hebben online of via een tablet in de winkel toegang tot de informatie. Het systeem creëert visuele kleurindicatoren waarmee gebruikers direct herkennen wanneer de drempelwaarde dreigt te worden overschreden.

Rood geeft aan dat de winkel zijn capaciteit heeft bereikt, geel geeft aan dat de grens bijna is bereikt en grijs betekent dat er nog voldoende ruimte is voor meer bezoekers. Daarnaast wordt een extra waarschuwing verzonden naar het winkelpersoneel zodat deze adequaat kunnen reageren. 

SmartOccupancy gebruikt de meest nauwkeurige sensor voor klantentelling in het Checkpoint assortiment, de Visiplus 3D, die verbinding maakt met Checkpoint's Cloud gebaseerde softwareportal HALO. Hiermee hebben retailers toegang tot rapporten over de bezettingsgraad in winkels in een regio.  Zo kunnen ze monitoren of een winkel voldoet aan de drempelwaarde of de ingestelde drempelwaarde aanpassen.

Tot nu toe moesten retailers de bezetting van hun winkels handmatig controleren en in enkele gevallen extra personeel in dienst nemen om het aantal klanten te tellen. SmartOccupancy beheert live bezettingsniveaus, waarmee voor retailers niet alleen kosten worden bespaard, maar ook personeel en tijd. Zo kunnen zij zich richten op wat nu belangrijker is: helpen om personeel en klanten te beschermen.

 

Marco Furli, Business Development Manager EMEA bij Checkpoint Systems, zegt:

In deze onzekere tijden willen we met onze kennis en wereldwijde capaciteit oplossingen bieden om retailers en de samenleving te helpen. Het is nu het moment om bij te dragen en zo retailers en klanten wereldwijd een veilige klantervaring en werkomgeving te bieden”.

PR Contact

Natalie Lumma

Carta GmbH
+49 (0) 6232 / 100 111 - 25
checkpoint@carta.eu

Contact us

Über Checkpoint Systems

Checkpoint Systems, eine Division von CCL Industries, ist der einzige vertikal integrierte RF-/RFID-Lösungsanbieter für den Einzelhandel. Mit dem technologischen Fortschritt verändern sich auch die Kundenanforderungen in rasantem Tempo. Checkpoint liefert dem Einzelhandel intelligente Lösungen, die für mehr Klarheit und Überblick sorgen - jederzeit und überall. Durch ein einzigartiges Angebot von Soft- und Hardware, Etiketten und vernetzten cloud-basierten Lösungen optimiert Checkpoint Abläufe und Effizienzen im Einzelhandel mit intuitiven Echtzeitdaten, die in der gesamten Lieferkette und im Store bereitgestellt werden. Das verbessert die Rentabilität und bereichert die Kundenerfahrung. Die intelligenten Checkpoint-Lösungen für den Einzelhandel basieren auf 50 Jahren Erfahrung in der Radiofrequenz-Technik, innovativen Lösungen für die Diebstahlsicherung und Verlustprävention, marktführender Software, RFID-Hardware und umfassenden Kompetenzen im Bereich der Etikettierung. So lassen sich das Branding, die Sicherung und die Verfolgung von Waren von der Quelle bis zum Regal gewährleisten.

Legal Disclaimer Legal Disclaimer Legal Disclaimer 2019 Checkpoint Systems, Inc. – eine Division von CCL Industries Inc. Alle Rechte vorbehalten. Datenschutz.