Checkpoint Systems

RFID & Loss Prevention Solutions

×

News & Events Press

Share:

Fashion retailer America Today schakelt over naar RFID-labeling via CheckNet van Checkpoint Systems

America Today heeft zijn relatie met Checkpoint Systems uitgebreid door de enige verticaal geïntegreerde RF/RFID-oplossingsprovider in te schakelen als voorkeursleverancier van RFID-labels en -tags, als onderdeel van hun geheel nieuwe RFID-programma.

19-12-2019

America Today, omschreven als "het merk dat is geïnspireerd op de Amerikaanse levensstijl", is uitgegroeid tot plek voor merken zoals Eastpak, Levi Strauss, Wrangler, Converse en Russell om hun koopwaar te verkopen. De modelijnen van deze populaire Amerikaanse merken zijn beschikbaar in 70 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, evenals op de e-commerce sites van de retailer.

Als onderdeel van haar nieuwe RFID-programma, was America Today op zoek naar een aanbieder die een naadloze overgang kon garanderen voor zijn leveranciers bij de overschakeling op RFID.  Om dit te kunnen realiseren moest er een goede samenwerking zijn tussen de leverancier van de software en die van de hardware. Daarnaast moest er een RFID label aangeboden worden van hoogwaardige kwaliteit, welke flexibel inzetbaar is. Daarvoor moest ook samengewerkt  worden met de hardware- en softwareleverancier van American Today, terwijl er ook een flexibel, hoogwaardig RFID-label geboden moest worden.

De Apparel Labelling Solutions (ALS) divisie van Checkpoint heeft America Today via het Check-Net platform al voorzien van bestaande zelfklevende labels voor al zijn leveranciers wereldwijd. Een goede overgang voor leveranciers naar de nieuwe RFID-labels is cruciaal voor de uitrol, en het is belangrijk dat RFID-labels consistent en met de juiste procedure worden geïntegreerd. RFID- labels spelen een essentiële rol, niet alleen in de winkel, maar in de gehele retail-toeleveringsketen. Het helpt om operaties te stroomlijnen en out-of-stock-scenario's te verminderen. Door de wereldwijde GS1-normen voor RFID in de gehele toeleveringsketen toe te passen, kan RFID door iedereen in de modebranche worden gebruikt en zal het helpen om artikelen sneller op de markt te brengen. Onjuist geïntegreerde labels kunnen ernstige gevolgen hebben voor alle betrokken processen.

Naast de uitrol van alle nieuwe RFID-labels, vroeg de retailer of er een nieuwe, state-of-the-art functie kon worden geïntegreerd in de labels: een QR-code met dubbele functie. Met behulp van de nieuwe GS1 Digital Link-standaard kan deze QR-code zowel door standaard POS-scanners voor het betalingsproces in de winkel worden gescand, als door de camera van een mobiele telefoon om de consument productinformatie te bieden op de e-commerce sites van America Today.

Checkpoints Apparel Labeling Solutions (ALS) biedt kledingretailers, merkeigenaren en fabrikanten één enkele bron voor al hun branding, intelligente labeling en identificatiebehoeften.

Over de implementatie gesproken, Charlotte den Heijer, Merchandise Planner voor Amerika Today, zegt: "Met RFID is de nauwkeurigheid van de voorraden in onze winkels gestegen van 65 procent naar 98 procent. De winkels worden effectiever bijgevuld vanuit het magazijn en krijgen een betere aanvulling, waardoor de verkoop is toegenomen. De uitrol van RFID in al onze winkels was niet langer een ingewikkeld vraagstuk. "

Marlous Maass, Checkpoint Systems, wil het volgende toevoegen: "Door goed samen te werken met de hardware- en softwareleverancier van de retailer, heeft het ALS-team een op maat gemaakt communicatieplan kunnen opstellen om leveranciers te informeren over de overgang naar RFID. Dankzij deze “Implementatiehandleiding” konden we America Today naadloos laten omschakelen naar de nieuwe zelfklevende RFID-labels. De productie ging slechts acht weken na onze overeenkomst live in onze printshops. "

PR Contact

Natalie Lumma

Carta GmbH
+49 (0) 6232 / 100 111 - 25
checkpoint@carta.eu

Contact us

Über Checkpoint Systems

Checkpoint Systems, eine Division von CCL Industries, ist der einzige vertikal integrierte RF-/RFID-Lösungsanbieter für den Einzelhandel. Mit dem technologischen Fortschritt verändern sich auch die Kundenanforderungen in rasantem Tempo. Checkpoint liefert dem Einzelhandel intelligente Lösungen, die für mehr Klarheit und Überblick sorgen - jederzeit und überall. Durch ein einzigartiges Angebot von Soft- und Hardware, Etiketten und vernetzten cloud-basierten Lösungen optimiert Checkpoint Abläufe und Effizienzen im Einzelhandel mit intuitiven Echtzeitdaten, die in der gesamten Lieferkette und im Store bereitgestellt werden. Das verbessert die Rentabilität und bereichert die Kundenerfahrung. Die intelligenten Checkpoint-Lösungen für den Einzelhandel basieren auf 50 Jahren Erfahrung in der Radiofrequenz-Technik, innovativen Lösungen für die Diebstahlsicherung und Verlustprävention, marktführender Software, RFID-Hardware und umfassenden Kompetenzen im Bereich der Etikettierung. So lassen sich das Branding, die Sicherung und die Verfolgung von Waren von der Quelle bis zum Regal gewährleisten.

Legal Disclaimer Legal Disclaimer Legal Disclaimer 2019 Checkpoint Systems, Inc. – eine Division von CCL Industries Inc. Alle Rechte vorbehalten. Datenschutz.