Checkpoint Systems

RFID & Loss Prevention Solutions

×

News & Events Blog

Share:

Bouwen aan een beter begrip van dervingpreventie

Checkpoint Systems, een wereldleider in source-to-shopper oplossingen, publiceert op donderdag 20 juni zijn langverwachte onderzoek naar winkelcriminaliteit en preventie in de detailhandel. Het rapport „Retail Security in Europe: Going Beyond Shrinkage” zit in een nieuw jasje en werd uitgevoerd door Crime&tech, een spin-off bedrijf van de Università Cattolica del Sacro Cuore - Transcrime, met steun van Checkpoint Systems. Checkpoint Systems geeft aan wat we kunnen verwachten van het rapport dat wordt omschreven als de enige in zijn soort dat echt ‘verder dan winkelcriminaliteit’ kijkt.

2019-06-14

De retailsector verkeert nog altijd in zwaar weer. De groeiende marktconcurrentie en afnemende merkloyaliteit, in combinatie met krappe marges, hogere zakelijke tarieven en grondstofprijzen, blijven voor een hectische markt zorgen.

Retailers moeten zich niet alleen onderscheiden van de concurrentie door de consument een perfecte omnichannel-ervaring aan te bieden, ze moeten ook winstgevend blijven om succes te boeken. Om dit te doen, moeten zij ieder aspect van de toeleveringsketen kennen, evenals de uitdagingen in verband met voorraadverlies; hoe dat zich voordoet, maar vooral hoe ze dat kunnen voorkomen. Zo hebben ze op de juiste plek en op het juiste moment meer voorraad en stijgen de verkoopkansen.

Uit het onderzoek blijkt dat winkeldiefstal niet de enige bron van verlies is waar retailers waakzaam voor moeten zijn. Om een allesomvattend beeld te krijgen van de sector en de staat van winkelbeveiliging in Europa, moeten we verder kijken. Daarom implementeert ‘Retail Security in Europe: Going Beyond Shrinkage’ een baanbrekende aanpak waarbij academische onderzoekers en retailers samen bouwen aan een standpunt dat niet enkel is gebaseerd op de verliezen die de retail aangeeft. Het onderzoek helpt de context van retailverliezen in kaart te brengen door rekening te houden met een geografische en maatschappelijke context, de modus operandi van winkeldieven, de evoluties en trends inzake retailcriminaliteit en de manieren waarop retailers dergelijke uitdagingen aanpakken om mogelijke bedreigingen op te sporen en af te schrikken.

Naarmate de detailhandel zich heeft ontwikkeld, zijn ook de oorzaken van verliezen geëvolueerd.  Bedreigingen variëren van winkeldieven en georganiseerde winkelcriminaliteit tot oneerlijk personeel, incidentele verliezen en productschade. Door in kaart te brengen waar deze verliezen in de keten precies optreden en te weten wat de grootste risicofactoren zijn, kunnen retailers passende maatregelen treffen om hun verliezen te beperken. Zo kunnen ze zich concentreren op wat het belangrijkst is: de beschikbaarheid van goederen en het bieden van een uitstekende klantervaring.

Het nieuwe rapport omschrijft niet alleen de grootste risicofactoren, het biedt ook een uitsplitsing per land en sector om ervoor te zorgen dat retailers de nodige informatie hebben om een strategie uit te bouwen en zich te beschermen tegen verlies en schade. Dat helpt hen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Wij geloven meer dan ooit dat dergelijk onderzoek cruciaal is voor het toekomstige succes van de retailsector. Al meer dan 15 jaar streven we ernaar om inzichtelijke data aan te bieden over de staat van derving binnen de retail. We werken al vijf decennia lang aan innovatieve oplossingen voor diefstalpreventie, en we kijken uit naar de publicatie van het onderzoek. We hopen dat het retailers zal helpen om actie te ondernemen, de sector aan te pakken en landspecifieke uitdagingen aan te gaan. Zo kunnen retailers echt effectief winkelcriminaliteit bestrijden.

Het onderzoek ‘Retail Security in Europe: Going Beyond Shrinkage’ is uitgevoerd door Crime&tech, een spin-off bedrijf van de Università Cattolica del Sacro Cuore - Transcrime, met steun van Checkpoint Systems. Het wordt gepubliceerd op donderdag 20 juni tijdens een persconferentie in Milaan, Italië. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met marketing@checkpt.com

PR Contact

Natalie Lumma

Carta GmbH
+49 (0) 6232 / 100 111 - 25
checkpoint@carta.eu

Contact us

Über Checkpoint Systems

Checkpoint Systems, eine Division von CCL Industries, ist der einzige vertikal integrierte RF-/RFID-Lösungsanbieter für den Einzelhandel. Mit dem technologischen Fortschritt verändern sich auch die Kundenanforderungen in rasantem Tempo. Checkpoint liefert dem Einzelhandel intelligente Lösungen, die für mehr Klarheit und Überblick sorgen - jederzeit und überall. Durch ein einzigartiges Angebot von Soft- und Hardware, Etiketten und vernetzten cloud-basierten Lösungen optimiert Checkpoint Abläufe und Effizienzen im Einzelhandel mit intuitiven Echtzeitdaten, die in der gesamten Lieferkette und im Store bereitgestellt werden. Das verbessert die Rentabilität und bereichert die Kundenerfahrung. Die intelligenten Checkpoint-Lösungen für den Einzelhandel basieren auf 50 Jahren Erfahrung in der Radiofrequenz-Technik, innovativen Lösungen für die Diebstahlsicherung und Verlustprävention, marktführender Software, RFID-Hardware und umfassenden Kompetenzen im Bereich der Etikettierung. So lassen sich das Branding, die Sicherung und die Verfolgung von Waren von der Quelle bis zum Regal gewährleisten.

Legal Disclaimer Legal Disclaimer Legal Disclaimer 2019 Checkpoint Systems, Inc. – eine Division von CCL Industries Inc. Alle Rechte vorbehalten. Datenschutz.