Checkpoint innovation at the heart of everything

Wie we zijn

Checkpoint Systems, een divisie van CCL Industries, richt zich op twee belangrijke zaken voor zijn klanten: Het verhogen van de winstgevendheid en het verbeteren van de klantervaring. De eisen van de klant nemen dankzij technologie in een uitzonderlijk hoog tempo toe. Checkpoint herkent de uitdagingen waar hun klanten in de snel ontwikkelende retailmarkt mee te maken hebben. We leveren intelligente oplossingen. We zorgen voor duidelijkheid en efficiëntie in de retailketen, altijd en overal. Dankzij een uniek aanbod van software, hardware, etiketten, tags en cloud based oplossingen, optimaliseert Checkpoint de operationele efficiëntie. Realtimegegevens worden overal in de keten en in de winkel verzameld om te analyseren en kunnen zo worden omgezet naar duidelijke, beknopte acties en taken.

We leveren end-to-endoplossingen waarmee retailers nauwkeurige realtimevoorraad kunnen beheren, de replanisment kunnen versnellen, voorraadtekorten kunnen voorkomen en diefstal kunnen reduceren. Daarmee wordt de beschikbaarheid van producten en ervaring van de koper verbeterd. De oplossingen van Checkpoint komen voort uit 50 jaar expertise in radiofrequentietechnologie (RF), innovatieve diefstal- en dervingpreventiesystemen, toonaangevende RFID-hardware, RFID-software en uitgebreide labeloplossingen. Zodoende is het mogelijk om artikelen van de bron tot het schap te identificeren, te beveiligen en te volgen.

Checkpoint's klanten profiteren van meer verkoop en winst door de implementatie van beschikbaarheidsoplossingen voor producten. Deze zorgen ervoor dat de juiste producten beschikbaar zijn op de juiste plek en het juiste moment als klanten een aankoop willen doen. Checkpoint is actief in alle grote geografische markten en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst.

Missie

We will be the 1st choice for source to shopper solutions that optimize success for our customer

Checkpoint in cijfers

Divisie van CCL Industries:

  • Meer dan 20,000 medewerkers
  • € 3,9 miljard 2017 omzet
  • 165 Faciliteiten
  • 40 Landen

Wereldwijde retailexpertise:

  • 50-jarig erfgoed in het leveren van bedrijfsbrede oplossingen voor vermogensbescherming en voorraadzichtbaarheid

Financiële prestaties

  • 2017 omzet € 434 miljoen
  • Operationele inkomsten € 71 miljoen

Productieactiviteiten:

10 productiefabrieken en 20 wereldwijde ticketcentra

Wereldwijde service en ondersteuning:

  • 400 servicetechnici in meer dan 35 landen +60,000 jaarlijkse installaties

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheden

Checkpoint is al lang actief in het leveren van milieuvriendelijke oplossingen die onze klanten helpen om hun energieverbruik en afval te reduceren. Checkpoint-producten, -beleidslijnen en -procedures zijn onderdeel van het Environmentally Committed Organization (ECO) programma van het bedrijf: een bedrijfsbreed initiatief om producten en diensten op een milieuvriendelijke manier aan klanten te leveren. Onze doelen zijn eenvoudig: het produceren van milieuvriendelijke producten, het ondersteunen van het gebruik van hernieuwbare natuurlijke bronnen, het reduceren van afval en het sterk terugdringen van onze koolstof verbruik.

We streven er ook naar om op de meest ethische en maatschappelijk verantwoorde manieren zaken te doen. Van het ondersteunen van wereldwijde milieustandaarden en herkennen van unieke bedrijfseisen in ieder land waar we zaken doen, tot het betrokken zijn bij gemeenschapsgerichte programma's die een positieve bijdrage leveren aan de manier waarop mensen leven en werken.

Een specifiek onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is het treffen van maatregelen ter bestrijding van het gewelddadige conflict dat op dit moment aan de gang is in de Democratische Republiek Congo. Dit conflict is deels aangewakkerd door de exploitatie en handel van 'conflictmineralen' door gewapende militaire groepen in deze regio. Het is ons doel om te voorkomen dat onze producten en de bijbehorende onderdelen van deze bewapende groepen worden ingekocht en de lokale veiligheid te stimuleren en publieke bewustwording te creëren voor dit belangrijke probleem, zoals omschreven in ons conflictmineralenbeleid. Om dit beleid in te zien klikt u op de link aan de rechterkant.

Mensen

Innovatie zit in ons DNA. Het is leidend voor de manier waarop we denken, handelen en voelen. Een wereld waarin technologie zich aanpast aan de behoeften van onze gehele maatschappij en aan ieder bedrijf en persoon. Waar iedereen een idee kan hebben en geen enkel idee over het hoofd wordt gezien. Samen creëren we technologie die de handigste, eenvoudigste en slimste oplossingen voor de retailbranche ontwikkelt. Oplossingen die ideeën omzetten in realiteit en uitdagingen veranderen in prestaties.

Onze mensen, onze innovatie en onze oplossingen zijn de drie middelen die vanaf 1969 al het verschil maakten en hebben bijgedragen aan Checkpoint's geloofwaardigheid op het gebied van Intelligence in de retailbranche. Mensen zijn onze grootste en belangrijkste kracht. Daarom doen we er alles aan om Checkpoint Systems een fantastische werkplek te maken.

Dit is onze belofte, nu en in de toekomst.

Buitengewone mensen en buitengewone innovatie: een krachtige combinatie.